vineri, 18 septembrie 2015

Lucruri de facut pentru suflet


*Ma vreau a fi cititoare, desi in ultima vreme am citit putin. As vrea sa ma reapuc de obiceiul de il aveam in liceu, de a citi macar cate putin (chiar si 10 pagini) in fiecare zi. Tin minte cum imi facusem un obicei in clasele a 11a si a 12a de a lua cu mine o carte la scoala. Ce frumos era cand mergeam cu Larisa in parc dupa ore si citeam!
*Am inceput, inainte de a pleca la facultate, sa beau cate o cana de cafea cu lapte sau o cana cu ceai si sa mananc ceva, cat de putin, la micul dejun.
*Vreau sa invat sa merg pe bicicleta! Si sa merg macar o data pe saptamana prin parc cu bicicleta.
*Vreau sa invat sa nu ma mai panichez cand inot daca nu am pamant sub picioare si sa pot inota si in bazinul cel adanc. Haha. Si sa ma duc o data pe saptamana.
*O sa ma apuc (reapuc pentru a nu stiu cata oara) sa fac putin sport in fiecare zi.
*Nu trece saptamana sa nu gatesc cate ceva bun, bun.
*O floare in casa ma face fericita!
*Zi de "spa" o data pe saptamana, dar ce pot face acasa: o baie relaxanta cu multa spuma, masti naturale, apa de trandafiri, infuzie, manichiura draguta, pedichiura.

miercuri, 9 septembrie 2015

Oamenii, cea mai dezamagitoare specie

Oamenii, capabili sa simta atat iubirea, cat si ura, frumusetea si uratul. Si totusi, in aceste timpuri, dupa secole in care ar fi trebuit sa invete ceva din raazboaiele trecute si raul facut de oameni altor oameni, mi se par atat de putini cei care aleg sa traiasca alegand iubirea.
Cand poti simti atat de frumos si poti trai in fericire si pace, de ce ai alege sa imprastii in jurul tau necaz, venin, razboi? De ce ai alege sa traiesti in mizerie, in mod intentionat, cand in afara sufletului tau otravit de tine insuti si de altii inaintea ta pe care tu i-ai lasat sa te otraveasca, desi cu liberul arbitru, ai fi putut spune "Nu, eu sunt OM!", te asteapta un trai plin de bucurie, atata timp cat iti respecti aproapele? De atat e nevoie, putin respect si bun simt.
Daca am fi uniti, nu am reusi noi oare lucruri uimitoare?